Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) on toimintaa, jolla pyritään nostamaan yksittäinen verkkosivu tai koko verkkosivusto hakutulosten sijoituksissa korkeammalle tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Usein kuullaan puhuttavan luonnollisista hakutuloksista tai ilmaisesta näkyvyydestä Googlessa – tämä on juuri sitä hakukoneoptimoinnin maaperää.

Aikaisemmin puhuttiin helposti vain sisällön muokkaamisesta hakukoneystävälliseen muotoon hakusanoja ajatellen, mutta nykyään hakukoneoptimointi on huomattavasti laajempaa lähtien verkkopalvelun teknisestä toteutuksesta aina mobiililaiteystävällisyyteen.  Sivuston on tänä päivänä toimittava päätelaitteesta riippumatta tehokkaasti, laadukkaasti ja nopeasti, sekä verkkopalvelun on oltava SSL-suojattu. Onnistuneesti hakukoneoptimoitu sivusto löytyy korkealla hakutuloksissa niillä hakusanoilla, jotka ovat liiketoiminnan kohderyhmän kannalta oleellisia.

JJ-Net Group hyödyntää monenlaisia työkaluja ja asiantuntijoita hakukoneoptimoinnin tehokkaaseen toteuttamiseen. Nykytilannetta ja optimoinnin tuloksia voidaan seurata erilaisilla raporteilla. Kilpalijakartoituksella voidaan testata oman sivuston hakukoneystävällisyys verrattuna kilpailijoihin teknisesti, sisällöllisesti ja myös haluttuja hakusanoja käyttäen. Vankka tieto nykytilanteesta usein auttaa hahmottamaan parhaiten seuraavat askeleet hakukonemarkkinoinnissa.

Hyvin hakukoneoptimoidun verkkosivuston löydettävyyttä ja näkyvyyttä voidaan myös boostata hakukonemainonnalla. Suomessa suosituinta hakukonemainontaa on Google Ads -mainonta, sillä Google on hakukoneista käytetyin. Hakusanamainonnalla edistetään täsmäiskuin verkkosivustoa löytymään hakutulosten yhteydessä näkyvissä mainoksissa eli kyseessä on maksettu Google-näkyvyys. Display-mainonnalla eli useimmiten bannerimainoksilla kasvatetaan brändiä Googlen tarjoamissa erilaisissa mainospaikoissa.

Palvelut

  • Hakukoneoptimointi
  • SEO-kilpailijakartoitus
  • SSL-sertifikaatit
  • Hakukonemainonta
  • Konsultointi

Ota yhteyttä!

Ratkaisemme vuosittain satoja eri yritysten verkkopalveluhaasteita.

Ota yhteyttä!
*
tai lähetä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@jj-net.fi

JJ-Net Group Oy © 2021 – Tietosuojaseloste